Hemligheten

Jag vill skriva ett inlägg om en hemlighet, som inte borde vara hemlig, för världen vore så mycket trevligare om alla visste. Jag vet egentligen inte om det har så mycket att göra med webbutveckling (för det är det jag vill ha fokus på i min blogg), men det har åtminstone med utveckling att göra och utvecklas jag så kan jag utveckla webben ännu mer och bättre :)

Så vad är hemligheten? The Secret? Hemligheten bakom lycka och framgång är the law of attraction. Det man strålar ut får man tillbaka.
The Secret menar att vi människor är som magneter med olika frekvenser. Om man är inställd på en dålig frekvens, med dåliga tankar, så får man oftast inte något bra tillbaka. Ni känner säkert till uttrycket ”En olycka kommer sällan ensam”… Men är man däremot inställd på en bra frekvens, bra känslor och glada tankar, då är världen så mycket snällare mot en.
Det där med negationer existerar egentligen inte, så om man till exempel är inställd på att man inte vill bråka och fokuserar på det, då kan man räkna med att man får bråka, eftersom hjärnan inte uppfattar ”inte”. Om man då tänker ”jag vill inte bråka”, så tolkas det som ”jag vill bråka”. The Secret menar att det är bättre att fokusera på positiva saker och hur man vill ha det, som i det här exemplet kan man tänka på hur skönt det är med lite lugn och ro istället.

I och med att kommunikationen är bättre och snabbare än någonsin så är det möjligt att många redan känner till The Secret, och att jag predikar för kören. Men jag är helt frälst på det här och jag vet att det fungerar.
Jag vill berätta om den första gången som jag medvetet fick känna på The Secret:
– Det var som att vara med i en film där man varit en loser som över natten förvandlats till superhjälte. Det handlade då om programmering. Jag kände mig kass på det, och så fort jag stötte på en bugg så hakade jag upp mig på den och hur hemsk den var och jag kunde slå pannan blodig mot skrivbordet i dagar. Sedan fick jag höra om The Secret och bestämde mig för att testa, så nästa gång jag stötte på en bugg tänkte jag: ”Oj då, en bugg, men det här fixar jag!” Och det gjorde jag, jag var klar på kvart, mycket antagligen för att jag hade rätt inställning. Och idag är jag grym på att programmera :)

Jag har fler exempel på där The Secret kickat in, men jag sparar nog på dom. Och om någon skulle vilja prata hemligheter med mig, så absolut! :)
Om jag nu inte skulle ha predikat för kören och du är intresserad av att veta mer – The Secret har funnits länge och många stora människor genom historien har känt till den, men det var först med en film som The Secret blev mer välkänd. Rhonda Byrne är upphovskvinna och efter filmen skrev hon även The Secret som bok. Den finns översatt på svenska också – mycket bra! Själv har jag den engelska talboken, och den är perfekt att boosta sig själv med.

Jag vill avsluta det här inlägget med ett klipp om hur man går från en negativ frekvens till en positiv frekvens. Varsågoda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *